Tankstation IJsland

Benzineprijs IJsland, Is Tanken in IJsland duur?

IJsland heeft een duur imago, maar is tanken ook duur in IJsland. Daar kunnen we heel kort over zijn, de benzineprijs in IJsland is lager dan in Nederland. Wat betekend dat je goedkoper kan tanken in IJsland dan in Nederland.

Tanken in IJsland Duur?

Tanken in IJsland is absoluut niet duur vergeleken Nederland. De Benzine prijs in IJsland is namelijk goedkoper dan in Nederland. Dit is niet wat veel mensen verwachten bij het ‘dure’ IJsland.

Huidige Benzineprijs IJsland

Zoals overal te wereld heeft IJsland ook geen constante benzineprijs, in de tabel hieronder staat de huidige benzineprijs van IJsland in USD/Liter. In IJsland zelf, betaal je aan de pomp met ISK. Waardoor je vaak op het moment zelf, geen idee wat je precies betaald per liter.

Benzineprijs van IJsland in USD/Liter

Benzineprijs IJsland vergelijken nederland

De benzineprijs in Nederland is vergeleken IJsland velen malen hoger, de tabelen hieronder laten ook een prijsverschil zien. Dit betekend dat je tijdens je rondreis in IJsland veel goedkoper kan tanken dan je gewend bent.

Benzineprijs van Nederland in USD/Liter

Tankstations filialen in IJsland

IJsland heeft verschillende tankstation filialen door het land. Een van de bekend tankstation filialen in IJsland is N1. Dit tankstation zit overal in IJsland. Naast N1 zijn er nog 4 andere bekende tankstation filialen in IJsland; olis, orkan, OB en AO. Gezamelijk zitten deze 5 tankstation door heel IJsland en is er altijd een Tankstation in de buurt.

Korting bij tanken in IJsland

Bij de meeste auto verhuurders krijg je een aantal kortingkaarten of sleutelshangers mee op pad. Door deze sleuterhanger te gebruiken bij het tanken bespaar ongeveer 5 ISK per liter. Dit is terug gerekend naar euro’s 0,034 EUR per liter.

Op een tank van 50 liter bespaar je 250 ISK wat omgerekend 1,71 euro is per tank beurt. Oftewel je kunt niet voor deze korting omrijden. Maar als je langs een tankstation rijdt waarvan je een kortingpas hebt, kan het de moeite zijn om er langs te rijden.

Alle deze grote tankstation in IJsland maken gebruik van dit syteem.

Kortingpas OB

Conclusie

Tanken in IJsland is absoluut niet duur, sterker nog het is goedkoper dan in Nederland. Maar omdat je alles in ISK betaalt aan de pomp merk je het verschil pas later op de rekening. Oftewel je kunt in IJsland goedkoper langs je bezienswaardigheden rijden dan in Nederland.

tankstation IJsland winter
Tankstation IJsland in de winter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar IJsland

GRATIS
BEKIJK