Gígjagjá (The Yoda Cave)

Gígjagjá (The Yoda Cave)

Deze Gígjagjá (The Yoda Cave) is vernoemd na de Yoda master uit de Star Wars-films, deze Yoda grot is daarnaast ook gebruikt voorn opnames van de films.

Het verhaal van Yoda Cave in IJsland

Het gebied was al een prachtig gebied maar toen de film Star Wars Rogue one er werdt opgenomen kwamen er meer reizigers naar het gebied. Er zijn overall grotten in IJsland maar dit is de grootste kwam volume en uniek door zijn vorm.

De opening van de grot lijkt precies op de bekende Yoda Master uit de Star Wars-films. De Star wars film is ook vlak voor deze grot opgenomen.

Yoda Master
Yoda Master

Toeristenattractie

Zoals alle bezienswaardigheden in de wereld, ben je er bijna nooit alleen dit bezienswaardigheid is vrij onbekend en pas net ontdenkt. Het is hierdoor meestal rustig. Heel enkelt kom je eens een wandelaar tegen.

Foto’s van Gígjagjá (The Yoda Cave)

Gígjagjá (The Yoda Cave)
Gígjagjá (The Yoda Cave)
Berg bij Yoda Cave
Berg bij Yoda Cave

Praktische zaken

De Yoda Cave is in het zuiden van IJsland dit is in de regio Suðurland. De Cave ligt op 201 km (2 uur en 46 min) rijden vanaf Reykjavik. De cave is in de buurt bij andere bekende bezienswaardigheden van IJsland, bijvoorbeeld het SOLHEIMASANDUR DC3 vliegtuigwrak deze ligt namelijk op hetzelfde zwarte strand. Maar dan een kleine 30 verder na het oosten.

De Cave ligt in de buurt van de ringweg, het is wat een gekke afslag richting het het strand. Het weg naar de Yoda Cave is al meteen onverhard. Maar na een paar honderd meter rijden kom je op het zwarte strand terecht. Hier links langs de berg, die kan herkennen van de foto’s hierboven. Rijdt langs de berg, richting het zwarte strand. Aan de zeekant van de berg zie je de Yoda Cave.

De Yoda Cave in IJsland bezoeken

Als je van plan bent om IJsland rond te rijden, kom je bijna langs deze Yoda cave. De Cave ligt namelijk op 2,5 km van de ringweg. Een Uitstapje naar deze Yoda Cave is daarom snel gemaakt. Je doet namelijk ongeveer 6 minuten over die 2,5 km, omdat het een smal onverhardt weggetje is. Met hier en daar een klein kuiltje. Eenmaal bij de rots ben je na 5 minuten rondneuzen over het zwarte strand en in de Cave wel weer uitgekeken. Tenzij je besluit een wandeling te gaan maken over deze steile en hoge berg. Een wandeling van een uurtje brengt je op de een plek met mooi uitzicht en ruïnes.

Wandelroute bij Gígjagjá (The Yoda Cave)

Bij de Yoda Cave kun je een prachtige wandelroute maken van een uurtje. Deze route brengt je langs ruïnes, steile afdalingen en klimmetjes met onderweg prachting uitzicht over het zwarte strand vanaf 221 meters hoogte. Als je wilt wandeling van ongeveer 7 km wilt maken op een niet al toerisch plek, is deze wandelroute zeker een aanrader.

Uitzicht berg bij Gígjagjá (The Yoda Cave)
Uitzicht berg bij Gígjagjá (The Yoda Cave)
Wandelroute bij Yoda Cave
Wandelroute bij Yoda Cave

Entree Gígjagjá (The Yoda Cave)

Gígjagjá is gratis te bezoeken, dit overigens bij de meeste bezienswaardigheden van IJsland het geval.

Parkeren bij de Yoda Cave

Het eerste stukje vanaf de ringweg is wat smal en onverhard, maar daarna rijdt je langs de berg over het zwarte strand. Op dit zwarte strand kun je de auto in alle ruimte pakeren praktisch naast de Gígjagjá (The Yoda Cave).

Onverharde weg IJsland
Onverharde weg IJsland bij Gígjagjá (The Yoda Cave)

Locatie van (The Yoda Cave)

De Gígjagjá ligt in het zuiden van Suðurland

Bezienswaardigheden in IJsland

IJsland kent veel bezienswaardigheden. Op de kaart hieronder staan alle bezienswaardigheden van IJsland op de kaart getoond. Dit maakt het plannen van uw route nog makkelijker. Wanneer je op het stipje klikt, lees je alle details over dat bezienswaardigheid.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar IJsland

GRATIS
BEKIJK