Vleugel icelander

Hoe lang is het vliegen naar Reykjavik (IJsland)?

Hoe lang is het vliegen naar Reykjavik? Dat heeft met verschillende factoren te maken, maar over het algemeen rekenen de vliegtuigmaatschappijen er een kleine 3 uur en 20 minuten voor. De windrichting, drukte in de lucht en op het vliegveld kan invloed hebben op de vliegtijd naar IJsland.

Vliegtijd Reykjavik Amsterdam

Hoe lang is het vliegen naar Reykjavik?
Hoe lang is het vliegen naar Reykjavik

Hoe lang is het vliegen naar Reykjavik? De vlucht tussen Amsterdam en Reykjavik duurt 3 uur en 20 minuten. Maar de terugvlucht vanaf Reykjavik duurt 5 minuten korter, namelijk 3 uur en 15 minuten. Let wel op dat dit zijn schema tijden, de daadwerkelijke vliegtijd kan afwijken door de windrichting. Dit komt omdat een vliegtuig bij tegenwind een lager grond snelheid heeft, maar dezelfde airspeed en dus minder snel kan vliegen. Maar ook de drukte in de lucht of op het vliegveld kan invloed hebben op de vliegtijd. Op piekuren van een vliegveld kan er een soort file onstaan in de lucht, vooral op druke vliegvelden als Amsterdam kan dit het geval zijn.

Luchtvaartmaatschappijen tussen Reykjavik en Amsterdam

Er zijn momenteel drie luchtvaartmaatschappijen actief tussen Reykjavik en Amsterdam;

  • Play
  • Transavia
  • Icelandair

Hoe ver is het vliegen naar Reykjavik vanaf Amsterdam

De afstand tussen Reykjavik en Amsterdam is 1270 mi wat omgerekend 2043 kilometer is. Het grootste deel van deze vlucht wordt over zee gevolgen. De piloten zetten dan na het opstijgen koers richting het noordwesten.

Airbus A321neo
Airbus A321neo

Vliegtuigtype Amsterdam Reykjavik

Op het tracjet Amsterdam Reykjavik en visa versa, worden verschillende vliegtuigen merken gebruikt. De Luchtvaartmaatschappijen gebruiken wel allemaal hetzelfde soort vliegtuig. Namelijk vliegtuigen voor ‘korte’ afstand en met een vergelijkbaar stoelcapiciteit.

Het kan ook gebeuren dat Transavia met bijvoorbeeld een Boeing 737-700 vliegt, in plaats van een Boeing 737-800. Dit komt omdat Transavia in het boekingstysteem ziet. Dat er weining stoelen zijn verkocht. Transavia gaat dan met kleiner vliegtuigen vliegen. De Boeing 737-700 heeft namelijk 40 stoelen minder dan de Boeing 737-800. Wat zorgt voor lager kosten per stoel.

Luchtvaartmaatschappij Vliegtuig type
PlayAirbus A321neo
Transavia Boeing 737-800
Icelandair Boeing 737 MAX
Vliegtuig keuze Amsterdam -> Reykjavik

Ticketprijs tussen Amsterdam Reykjavik

De ticketprijs in het hoofdseizoen kost is ongeveer tussen de 200 en 300 euro. In het voorbeeld hieronder hebben we 2 willekeurig datums gepakt in Augustus. Als je wat beter zoekt of een overstap wilt, kun je al voor minder dan 200 euro vliegen. In de winter liggen de tickets rond de 130 euro.

Prijs retour IJsland in augustus
Prijs retour IJsland in Augustus

Keflavik International Airport (Reykjavik)

Keflavik International Airport
Keflavik International Airport

Keflavik International Airport is een grote luchthaven en telt 2 banen van 3065 en 3053 meter lang. In 2018 reisden er een kleine 10 miljoen passagiers via Keflavik International Airport. Een groot deel van deze passagiers gebruikt de luchthaven als een hub, tussen Europa en en Amerika.

Transfer naar Reykjavik

De luchthaven Keflavik International Airport ligt zo’n 50 km (44 minuten) verwijderd van de hoofdstad Reykjavik.

Vervoer opties naar Reykjavik;

De beste prijs/kwaliteit verhouding om naar de hoofdstad Reykjavik te reizen is met de shuttle bus. Deze shuutelbus vertrek vanaf de aankomsthal en kan online gereserveerd worden.

In de aankomsthal van het vliegveld zitten allemaal auto verhuur bedrijven. Hier kun je ter plekke je auto huren, maar het aan te raden om alvast een auto te huren. Dan heb je de garantie dat er een auto voor je klaar staat en heb kan je sneller het vliegveld verlaten. Daarnaast is het huren van een auto ook aan te raden in IJsland, met deze auto kun makkelijk alle bezienswaardigheden bekijken in IJsland

Je kunt natuurlijk ook een Taxi bellen, maar dit is een prijzig optie omdat luchthaven ver van Reykjavik afligt.


Referenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar IJsland

GRATIS
BEKIJK