minimale leeftijd auto huren ijsland

Wat is de minimale leeftijd om een auto te huren in IJsland

Je wilt een rondreis maken door IJsland, maar wat is de minimale leeftijd om een auto te huren IJsland. In het kort je kunt een al een auto huren onder een paar voorwaarden vanaf je 18e.

Wat is de minimale leeftijd om auto te huren in IJsland?

Vanaf je 18e kun je al een auto huren in IJsland. Vanaf die leeftijd is het nameijk al mogelijk om een Hyundai i10 te huren op de website Northbound. Hou er wel rekening mee dat je met deze auto niet de F-roads op mag. Maar bij een normale rondreis is dit geen enkel probleem.

Bij de meeste verhuurder die aangesloten zijn op het platform van Northbound, gelden nog een paar extra regels. Zo moet de bestuurder moet al minimaal 12 maanden in bezit zijn van een rijbewijs en moet de hoofdbestuurder in bezit zijn van een creditcard. Oftewel je mag een auto huren wanneer je op je 17e je rijbewijs hebt gehaald. Anders moet je toch nog een jaartje wachten.

Extra verzekering

Als je 18 t/m 20 jaar oud bent heb je nog wel een extra verzekering nodig. De zogenaamde “Young Extra Driver” verzekering. Deze verzekering kost ongeveer 100 euro extra, voor elke rijder die je toevoegd.

Dacia Duster IJsland

Minimale leeftijd 4×4 huren in IJsland

Vanaf de leeftijd 20 jaar is het al mogelijk om een 4×4 huren te huren in IJsland. Vanaf die leeftijd is het namelijk al mogelijk een Dacia Duster op Northbound te huren. Hierdoor kun je al vanaf je 20 jaar de F-roads in IJsland verkennen.

Bij de meeste verhuurder die aangesloten zijn op het platform van Northbound, gelden nog een paar extra regels. Zo moet de bestuurder moet al minimaal 12 maanden in bezit zijn van een rijbewijs en moet de hoofdbestuurder in bezit zijn van een creditcard.

Extra verzekering

Als je 20 jaar oud bent heb je nog wel een extra verzekering nodig. De zogenaamde “Young Driver” verzekering. Deze verzekering kost ongeveer 100 euro extra.

Auto huren in IJsland op Northbound

Northbound is een prijsvergelijker voor auto/camper huur in IJsland. Hier kun je campers met extras huren, zoals een camperset, wifi en ander pakketen. Daarnaast kun je via Northbound een goeie verzekering afsluiten.

Leeftijd in zoekfilter

Op Northbound kun je al vanaf 18 jaar een auto/camper huren. Dit kun je doen door het zoekfilter links aan te passen. (Nadat je op “search” hebt geklikt). Er gelden beperking tot 25 jaar, maar vanaf 21 jaar kun je al prima auto’s en campers huren. Bij sommige partijen is het zelf al mogelijk om een kleine camperbusje te huren op je 18e.

Verzekering pakketten

Wanneer je een auto huurt kun je uit allemaal verzekering pakketten zoeken. Wij raden wel om een niet al te hoog eigen riscio te nemen. Als er dan toch wat mis gaat, moet je niet in de problemen raken.

Budget tips

Geld besparen is altijd leuk, in dit artikel lees je al tips om een goedkope rondreis door IJsland te maken. De belangrijkste tips over het huren van een auto staan hier nogmaals beschreven.

Huur een campingset

Als je camperbusje huurt op Northbound, kun je een camping set er bij huren. Met deze camping set kun bijvoorbeeld water koken of je vlees en groente klaar maken. Het is zeker aan te raden om zo’n setje erbij te huren. Dit kan je veel geld besparen.

Kamperen in IJsland

Huur een camperbusje

Bij sommige verhuurders op Northbound is het al mogelijk om een camperbusje te huren op je 18e. Door een camperbusje kun je veel geld besparen op dure hotel overnachtingen en kun je soms uitwijken naar een goedkopere camping of zelfs een nacht wildkamperen.

Camperbusje IJsland
Camperbusje IJsland

Conclusie

De minimale leeftijd om een auto te huren in IJsland is 18 jaar eneen 4×4 huur je al vanaf je 20e. Maar hou er wel rekeing mee, dat je al 12 maanden in bezit moet zijn van een rijbewijs.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar IJsland

GRATIS
BEKIJK