Camping in IJsland

CAMPING CARD in IJsland

Met een camping card kunt u voor een vast bedrag, op de meeste campingen in IJsland overnachten. Hierdoor kun geld besparen op uw rondreis door IJsland. Waardoor u meer budget over houdt voor andere uitjes. Maar de camping card is niet in alle gevallen goedkoper.

Wat kun je met de Camping card in IJsland

De camping card is een kaart, waarmee je kunt overnachten op de meeste campings in IJsland. Je betaalt een vast bedrag (179 euro (Prijs: 2023)) en voor dit bedrag, overnachten maximaal 28 dagen op de meeste campings in IJsland. Je hoeft dus niet elke camping apart af te rekenen, maar je bent voor 1 bedrag klaar.

Camping card IJsland
Camping card – IJsland

Voorwaardes aan de Camping card

Aan elke deals zitten voorwaardes, zo ook aan de caming card. Daarom benoemen we hieronder de belangrijkste voorwaards/regels.

Maximaal aantal personen

De camping kaart is te gebruiken voor 2 volwassen (ouder dan 16 jaar) en 4 kinderen (jonger dan 16 jaar). Oftewel je kunt het met hele gezin gebruiken, zolang je maar in 1 tent of camper verblijft.

Maximaal aantal overnachtingen

De camping card is te gebruiken voor maximaal 28 overnachten en maximaal 4 nachten op dezelfde camping. Je kunt wel langer blijven maar dan moet je de andere dagen los betalen. Maar over het algemeen, doe je een rondreis door IJsland en ben je na een paar dagen al lang weer gevolgen.

Mag ik meerdere tenten gebruiken

Nee, de camping kaart is gelding voor 1 tent. Ook wanneer je met één gezin verspreid over meerder tenten slaapt.

Kan ik de camping card gebruiken met een camper?

Ja, de camping kaart ook gebruiken voor een camper en carvans.

Alleen in de zomer

Omdat de meeste campings de deuren sluiten in de winter. Is de campings card niet te gebruiken in de winter. De zomer is van 1 of 15 mei tot en met 15 september.

Je kunt in de winter wel gebruik maken van de campings. Alleen de faciliteiten zoals de WC, Douches en elektriciteit is niet te gebruiken.

Wat kost een Caming card in IJsland

Een Camping card kost 179 euro (in 2023). Daarnaast betaal je voor elke overnachting een zogenoemde “Overnight tax”. Oftewel een overnachting belasting, deze belasting kost 2,36 euro per nacht.

In IJsland zijn er ook campings, waar je los betaald voor de faciliteiten. Denk hierbij aan douchen (250 ISK), elektriciteit (1000 ISK) en wasmachines (500 ISK). Je kunt natuurlijk zelf kiezen, of je dit nodig hebt. Maar dit zijn kosten waarmee je rekening moet houden. Deze faciliteiten zijn niet inbegrepen bij zowel de losse overnachtingen als bij de camping kaart.

ISKEuro
Camping card23.613179
Overnachting belasting (Camping card)3332,36
Prijs zonder camping card (1 persoon)300021,21
Prijs zonder camping card (2 persoon)150010,61
Prijs camping card (in 2022)

Wanneer is een Caming card in IJsland goedkoper?

De grote vraag is natuurlijk is een camping kaart voor mijn rondreis in IJsland goedkoper. In de Grafiek hieronder kun je kun je het makkelijk zien. In deze berekening hebben we verschillende aannames gedaan. Bijvoorbeeld dat de camping card 167 euro (Prijs in 2022) kost en dat de overnachting belasting 333 ISK is. Daarnaast kost een overnachting zonder camping kaart gemiddeld tussen de 1000 ISK en 2000 ISK per volwassen. Dus gemiddeld 3000 ISK per nacht.

Grafiek - Prijs verschil met en zonder Camping card
Grafiek – Prijs verschil met en zonder Camping card

Oftewel, wanneer je met 2 volwassen een week gaat kamperen in IJsland. Is het niet goedkoper om een camping card aan te schaffen. Het is pas goedkoper als je langer dan 9 dagen in IJsland verblijft. Ga je alleen op pad, dan is een camping kaart pas goedkoper naver 20 overnachting.

Voordelen aan de Caming card

Het gebruik van deze camping kaart heeft verschillende voordelen.

Kan goedkoper zijn

Zoals eerder genoemd, kan een camping kaart goedkoper zijn als je met zijn 2e langer dan 9 dagen in IJsland verblijft. Daarnaast weet je voor de vakantie al wat voor bedrag je kwijt bent aan overnachtingen, terwijl je de campings onderweg nog niet eens hebt uitgezocht.

Op welke camping kan ik de camping card gebruiken

Op de kaart hieronder vindt je alle campings die aangesloten zijn aan de Camping Card. Je hoeft je geen plekje te reserveren op deze campingen. Want er is altijd wel een plekje vrij, het makkelijkste is om voor het vallen van de nacht. Deze kaart er even bij te pakken en de dichtbijzijnste camping op te zoeken.

In het zuiden van IJsland lijken weining campingen te zijn. Dat is ergens ook wel het geval, maar de reden hiervan is Vatnajökull gletsjer. Deze gletsjer maakt het kamperen in dit gebied onmogelijk.

Camping card heeft ook een app ontwikkeld, waarmee je de campings kan vinden en andere informatie. Persoonlijk vindt ik deze app slecht werken. Maar ik hou u absoluut niet tegen, om de app zelf eventjes uit te proberen.

Hier koop je de Camping card

De camping card is zowel online te bestellen als ter plaatse te kopen. De kaart is te koop op deze website, op die website is ook een lijst met adressen te vinden. Met winkels waar u de kaart kunt ophalen. Bekijk deze pagina voor alle adressen.

Conclusie

De camping kaart is een uitkomst voor ieder reis duo die met een tent, camper of caravan IJsland wil verkennen. Maar deze rondreis moet wel langer duren dan 9 dagen. Want anders is deze kaart niet goedkoper. Wij raden het gebruik van deze kaart voor langere rondreizen dan ook zeker aan.

Nog opzoek naar leuke bezienswaardigheden en Uitjes in IJsland. Bekijk ons bezienwaardigheden kaart voor alle highlights in IJsland.

4 Antwoorden aan “CAMPING CARD in IJsland”

  1. Ik vond dit een zeer handige pagina, ik hoop dat ik hier gebruik van kan maken op mijn reis naar ijsland toe. Ik wil je bij deze alvast bedanken voor alle informatie !

    Mvg,
    Jan de Bakker

  2. Wat is het advies als met 4 mensen reist in een camper ouder dan 18 jaar? 1 kaart en dan bijbetalen op de camping?

    1. Dat is afhandelijk van het aantal dagen dat je gaat kamperen in IJsland. Maar in de voorwaarden lees ik nergens dat je niet 2 Camping kaarten mag gebruiken voor 1 camper. Dus in theorie zou 2 camping kaarten kunnen gebruiken.

      (Als het voor 2 personen goedkoper was om een camper kaart te gebruiken. Dan moet het ook voor 4 personen goedkoper zijn.)

  3. Wij hadden ook de camping card gekocht. Weggegooid geld! Wij reisden met een camper. De campings waren nooit op de plekken die wij nodig hadden. Een keer, maar daar waren geen douches. Elke keer als wij keken waren t zeer simpele campings zonder douche.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar IJsland

GRATIS
BEKIJK